Sport

Đoković: Kroz „Drugarijadu“ decu učimo da vole i uvažavaju druge

nkluzija, poštovanje i uvažavanje drugog su iznad svega, rekao je Novak Đoković, najbolji teniser sveta

KOPAONIK (AA) – Najbolji teniser sveta Novak Đoković ovih dana vreme provodi sa porodicom na Kopaoniku gde se uspešno oporavlja od povrede ramena. Na toj planini Novak je sa suprugom Jelenom otvorio i sedmu po redu „Drugarijadu“, tradicionalni kamp prijateljstva koji za decu iz nerazvijenih krajeva Srbije organizuje Fondacija „Novak Đoković“.

Ove godine na manifestaciji koja traje šest dana učestvuje oko 130 mališana uzrasta od sedam do deset godine iz škola koje se nalaze na seoskom području Sremske Mitrovice, Smedereva, Kragujevca, Aleksinca, Vlasotinca i Iriga.

Cilj okupljanja mališana koji nisu u prilici da odlaze na ekskurzije sa svojim drugarima je da se deca upoznaju, provedu vreme zajedno te da razvijaju svoje veštine i talente.

Novak je sa suprugom Jelenom za mališane pripremio raznovrsne aktivnosti kojima se kod dece razvijaju prijateljstvo, zdravlje, veštine i otkrivaju talenti.

„Igra i zabava su najlepše uspomene iz detinjstva a naš tim se trudi da takve uspomene ima svako dete u našoj zemlji. Puno osmeha na dečijim licima, puno radosti i veselja i to je ono što je glavna slika koju mi želimo da pošaljemo odavde. Imamo preko 130 dece iz najugroženijih sredina u Srbiji, a svake godine dolaze nova deca iz drugih mesta i stiču se nova prijateljstva. Sva deca su talentovana, samo je potrebno stvoriti stimulativno okruženje sa ljudima koji znaju na koji način da pristupe deci, kako da ih stimulišu i aktiviraju njihove talente i dopuste im da se izraze i budu slobodni“, rekao je Đoković.

Slični članci

Back to top button