Sport

Novak u polufinalu rimskog mastersa

RIM – Novak Đoković pobedio je 97. igrača na svetu Nemca Dominika Kepfera sa 2:1 (6:3, 4:6, 6:3) i plasirao se u polufinale mastersa u Rimu. Protivnik u borbi za finale mu je Norvežanin Kasper Rud, koji je danas pobedio četvrtog nosioca, Italijana Matea Beretinija.

Đoković je danas odigrao verovatno najlošiji od 29 mečeva, koliko ih je imao u ovoj sezoni, ali je ipak zabeležio 29. pobedu. Zvanično se, naravno, vodi da je odigrao 30 mečeva i pretrpeo jedan poraz, kada je na US openu diskvalifikovan u finišu prvog seta.

Ispostavilo se da mu je ovo bio najteži meč, a razlog su bile za njega neuobičajene velike oscilacije u igri i potpuno nekarakterističan gubitak koncentracije, zbog čega nije dobro igrao najvažnije poene.

Đoković je imao čak 21 brejk šansu, a realizovao je samo šest, a nije spasio nijednu od četiri prilike za brejk, koliko ih je imao Kepfer, i zbog toga je morao da igra tri seta.

Osim toga, prvi igrač sveta je napravio 38 neiznuđenih grešaka, 12 više nego vinera, a posebno se mučio s forhendom, koji je promašio 26 puta, što je takođe nekarakteristično za Đokovića.

Samo u tećem setu Novak je uspeo da zadrži solidan nivo koncentracije. Nije dozvolio protivniku nijednu brejk šansu, oduzeo je nemačkom teniseru dva servis gema i bez većih problema je priveo meč kraju.

Slični članci

Back to top button