Sport

Fernando Torres objavio da završava karijeru

Nakon 18 uzbudljivih godina došlo je vrijeme da se okonča moja fudbalska karijera, rekao Torres

TOKIO (AA) – Fernando Torres (35), bivši reprezentativac Španije, u petak je objavio da završava karijeru profesionalnog fudbalera.

“Nakon 18 uzbudljivih godina došlo je vrijeme da se okonča moja fudbalska karijera. U nedjelju na konferenciji za medije u Tokiju ću objasniti sve detalje”, napisao je naTwitteru nekada sjajni španski napadač.

Torres je tokom bogate karijere igrao u dva navrata za Atletico Madrid, zatim za Liverpool, Chelsea i Milan. Prošlog ljeta je iz Atletica prešao u japanski Sagan Tosu u kojem će očigledno i završiti karijeru.

Najsvijetlije trenutke karijere doživio je s reprezentacijom Španije s kojom je bio svjetski šampion 2010. godine, a evropski 2008. i 2012. Za “crveni furiju” odigrao je 110 utakmica i postigao 38 golova, po čemu je treći najbolji strijelac u istoriji reprezentacije.

Naslov nacionalnog šampiona nije osvajao niti sa jednim klubom u kojem je igrao, ali jeste Ligu Evrope s Atleticom 2018. godine te s Chelseajem Ligu šampiona 2012. i Ligu Evrope godinu dana kasnije. Osim toga sa londonskim “plavcima” je stigao i do pehara FA kupa.

Slični članci

Back to top button