Sport

Zidane: Bale nikada nije govorio o odlasku iz Reala

Ako može da trenira, Bale trenira. Ako može da igra, onda igra. U stvari, igrao je puno utakmica i nikada nije govorio o odlasku iz Reala, rekao Zidane

MADRID (AA) – Zinedine Zidane, trener Real Madrida demantovao je medijske navode, koji traju već mjesecima, da Gareth Bale želi napustiti “kraljevski klub“.

Ljetos su ga mediji već preselili u kineski Jiangsu Suning, ali je dogovor navodno propao zbog visine obeštećenja koju je zahtijevao Real. Naravno, Bale je ostao i ove sezone odigrao sedam utakmica za Madriđane.

“Ako može da trenira, Bale trenira. Ako može da igra, onda igra. U stvari, igrao je puno utakmica i nikada nije govorio o odlasku iz Reala. Bale je igrač koji ulaže mnogo truda i dobro trenira. Važan je za ovu ekipu i klub. Mnogo se priča i puno se toga kaže. Kada bude spreman 100 posto vidjećemo. U svakom slučaju usredotočen je na to da dobro igra za tim“, istakao je Zidane uoči večerašnje domaće utakmice španske La Lige protiv “fenjeraša“ Leganesa.

Posljednja u nizu informacija koja ukazuje da Bale želi napustiti Real, te da je otputovao u London, kako bi sa svojim zastupnikom pronašao rješenje za nastavak karijere.

“Bale je u London otišao zbog privatnih razloga i uz dozvolu kluba. Razgovarao je sa klubom, jer ima pravo na privatne obaveze. To je vrlo jednostavno. Zamolio je klub za dozvolu i dobio ju je. Ostao je ljetos i tako je bolje za sve. On je ovdje i sretan je zbog toga“, zaključio je trener jednog od najvećih svjetskih kubova.

Bale je u Real stigao 2013. godine iz Tottenhama za tadašnji svjetski rekord u transferima. Naime, klub iz Madrida platio je oko 100 miliona eura. Od tada za “kraljevski klub“ je odigrao 238 takmičarskih utakmica i postigao 104 gola. Za reprezentaciju Velsa sjajni 30-godišnji krilni napadač upisao je 81 nastup uz 33 pogotka.

Slični članci

Back to top button