Globus

Khamenei: Iran neće pregovarati s SAD-om na bilo kojem nivou

U slučaju da Iran sjedne za sto s SAD-om, to bi značilo da poginje vrat pred pritiscima Washingtona, i zbog toga to neće učiniti, poručio je Khamenei

ISTANBUL (AA) – Iranski vjerski poglavar ajatolah Ali Khamenei poručio je kako njegova zemlja neće pregovarati s Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) ni na kojem nivou.

“Svi dužnosnici u zemlji, od predsjednika do ministra vanjskih poslova, poručili su da će biti jedinstveni i da sa SAD-om neće održati niti bilateralne, niti susrete na nivou delegacija”, izjavio je Khamenei u Teheranu, javila je iranska agencija IRNA.

Rekao je kako američki predsjednik Donald Trump opoziciji u njegovoj zemlji i evropskim zemljama nastoji dokazati da je “maksimalan pritisak jedini način vođenja borbe protiv Irana”.

Prema riječima Khameneija, u slučaju da Iran sjedne za sto s SAD-om, to bi značilo da poginje vrat pred pritiscima Washingtona, i zbog toga to neće učiniti.

“Ako Sjedinjene Države povuku riječ, pokaju se i vrate nuklearnom sporazumu koji su prekršile, u tom slučaju mogu učestvovati u pregovorima s drugim zemljama. U protivnom, ni u New Yorku niti bilo gdje drugo neće biti pregovora iranskih i američkih zvaničnika”, zaključio je Khamenei.

Slični članci

Back to top button