Društvo

Vučić: Ozbiljno radimo i mislimo da imamo ime ubice Olivera Ivanovića

Predsednik Srbije je naveo da srpski državni organi ozbiljno rade na tom pitanju, te da Albanci nemaju ime ubice, kao i da Milan Radojičić "nije cvećka", ali da nije ni na koji način učestvovao u toj likvidaciji

BEOGRAD (AA) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da misli da srbijanski nadležni organi imaju ime ubice lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, te da Milan Radojičić nije ni na koji način učestvovao u tom ubistvu.

“Mi vrlo ozbiljno radimo, mi mislimo da imamo ime ubice, a Albanci nemaju”, kazao je Vučić na konferenciji za medije u Beogradu.

On je naveo i da Milan Radojičić “nije cvećka”, ali da “sa sigurnošću nije ni na koji način učestvovao u likvidaciji Olivera Ivanovića”.

“Mi imamo kompletno sačinjenu priču o tome ko je ubica i sa kojim motivima je to uradio”, rekao je Vučić, dodavši da zbog različitih stvari, nedostataka DNK analiza i snimaka, srbijanski državni organi ne mogu da poseduju materijalne dokaze, ali će nastaviti da rade na tome.

Vučić je upitao i međunarodnu zajednicu zašto najvažniji snimak koji je zabeležio krivično delo nije dostavljen Srbiji, a pod izgovorom da “nadzor nije radio za to vreme”.

Govoreći o situaciji na Kosovu, nastaloj nakon uvođenja stopostotnih taksi na robu iz Srbije, Vučić je rekao da je ona kompleksna, te izrazio “divljenje prema srpskom narodu na Kosovu”.

“Srpska država će biti uz njih i nećemo dozvoliti da budu gladni. Naše je da pozovemo Prištinu da se ponaša civilizovano i da dozvoli našem narodu da imaju izbor, a našem narodu čestitam jer su ljudi osvetlali obraz, pokazali srpsku hrabrost i kako se čuva sloboda na miran način, gandijevim metodama”, dodao je.

Predsednik Srbije je ocenio i da je akciju uvođenja taksi na robu iz Srbije i, kako je kazao, sprečavanje isporuke robe srpskom stanovništvu, Priština pokrenula sa ključnim ciljem zauzimanja severa i proterivanja Srba iz ostatka Kosova, te da deo međunarodne zajednice učestvuje u tome ili “ćutke prelazi preko toga”.

“Neki to rade zato što se nadaju i veruju da je moguće da tako Albanci reše i završe problem sa Srbima i Srbijom i oslobode ih glavobolja u budućnosti. A neki zato što su od početka u tom sosu. Oni su tu kašu zakuvali i sada ne mogu da izađu iz toga. A vide da ih njihovo čedo više ne sluša kao ranije”, rekao je srbijanski predsednik.

Vučić je ocenio i da uvođenje taksi od 100 odsto zapravo znači zabranu trgovine, a rekao je i da su Albanci u međuvremenu zaplenili 16 kamiona sa robom i privodili vozače koji su pokušavali da isporuče alternativnim putevima robu do severa Kosova.

Slični članci

Back to top button