Društvo

Ja, Rejhan Kurtović

Rođen u pravničkoj porodici ( otac sudija, dugogodišnji predsednik suda, majka advokat). Doktor pravnih nauka i univerzitetski profesor. Od novembra 2022. godine na funkciji državnog sekretara u Vladi Republike Srbije, u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, zadužen za sektor ljudskih prava i sektor manjinskih prava. Autor je više naučnih i stručnih radova. Član je naučnih i stručnih odbora domaćih i stranih naučnih časopisa. Oženjen je i otac četvoro djece.

Ime i prezime: Rejhan Kurtović

Datum i mjesto rođenja: 12.10.1986. Sjenica

Kako provesti sedam dana bez mobilnog telefona: Veoma teško, u prirodi, tamo odakle je većina nas pobegla.

Koju osobu najviše cijenite: Moju majku, najmudriju i najplemenitiju osobu, večitog savetnika i kritičara, podstrekača na perfekciju i činjenje dobrih dela uz zahvalnost i pokornost Bogu.

Grad u koji želite ponovo otići: Puno je takvih gradova, ne mogu ni jedan posebno izdvojiti. Putovanje je moj život, a svaki grad jedan deo mog života.

Jelo koje biste mogli jesti svakog dana: Sva jela od plodova mora i ako sam ja sa planine.

Kome najviše vjerujete: Najviše verujem mom osećaju, majci i ženi kao i dobri ljudima koji nemaju nikakvog interesa od mene.

Gdje se najbolje odmorite: Na moru, planini i generalno u vodi.

Najbolji dan u životu: Dani rođenja moje četvoro dece. Ostali dani su relativno dobri.

Posljednja laž na koju ste nasjeli: Da ne postoji korona virus.

Koliko ste aktivni na društvenim mrežama: Nisam aktivan na društvenim mrežama. Nemam društvene mreže i nisam ih nikada imao.

Najljepši poklon koji ste dobili: Knjigu “Etika” od akademika Muamera Zukorlića koju mi je on lično poklonio neposredno pred njegovu smrt.

Omiljena životinja: Vuk, po njemu moja familija nosi nadimak.

Omiljeni muzičar ili bend: Nemam omiljenih muzičara i bendova. Svi su mi isti.

Omiljeni pisac: Tolstoj i Dostojevski rame uz rame.

Posljednja knjiga koju ste pročitali: „Strelac“ od Paula Koelja.

Omiljeni filmski lik: Terminator.

Sportski događaj koji Vam je ostao u sjećanju: Partizanovo osvajanje titule prvaka Evrope u košarci. Trojka Đorđevića u poslednjim sekundama utakmice.

Tim za koji navijate: Partizan i Real Madrid.

Omiljena narodna izreka: Kako te kuća ispraća tako te ljudi na ulici sreću. Ni svojim se pravom služiti ne možeš tek drugome na štetu ili dosadu.

Koje pitanje najviše mrzite: Više volim da pitam nego da me pitaju. Nema pitanja koja mrzim. Raspoložen sam uvek da daje odgovore naročito mojim studentima.

Vaša najveća nada: Da uvek dobro pobeđuje zlo, istina laž, pravda nepravdu, znanje neznanje, poštenje nepoštenje, pametan glupog.

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button