Društvo

Srbija: Među migrantima nema obolelih od koronavirusa

- Zbog pandemije koronavirusa, migranti u Srbiji se već više od tri nedelje nalaze u potpunoj izolaciji od okruženja, a neki centri i duže od mesec dana

BEOGRAD (AA) – Od pojave prvog slučaja zaraze koronavirusom u Srbiji do danas među migrantima nema nijednog obolelog, saopštio je danas Komesarijat za izbeglice i migracije.

“Zbog pandemije koronavirusa, migranti u Srbiji se već više od tri nedelje nalaze u potpunoj izolaciji od okruženja, a neki centri i duže od mesec dana. Sa stanovišta zdravstvene bezbednosti svih to je dalo rezultate, jer za sada, 33. dana od pojave prvog slučaja zaražavanja u Srbiji, među migrantima nema nijedan oboleli”, navedeno je u saopštenju.

Iz Komesarijata su naveli da se usled karantina u kome se nalaze očekuje porast napetosti, tenzija i nervoze u centrima, ali da to nije ni razlog ni opravdanje za kršenje odredbi vanrednog stanja, koje u situaciji velike opasnosti po zdravlje stanovništva, moraju da poštuju svi.

Komesarijat za izbeglice i migracije izrazio je očekivanje da nadležni sve vinovnike nemira procesuiraju po zakonu koji važi u ovim vanrednim okolnostima, a saopštili su da ni ubuduće neće tolerisati kršenje odredbi vanrenog stanja unutar centara.

Slični članci

Back to top button