Društvo

Gasovod do marta 2023. godine

Ona je rekla da je država uradila sve da se obezbedi da ima dovoljno struje i gasa ove zime.

BRUS, 10. avgust 2022.(FoNet) – Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da očekuje da izgradnja razvodnog gasovoda Aleksandrovac – Novi Pazar – Tutin bude završena u martu 2023. godine.

Mihajlović je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva, istakla da je završeno 60 kilometara gasovoda od 116 kilometara, a da je ukupna vrednost tog projekta 52 miliona evra.

“Očekujem da ovaj gasovod bude završen kako je i planirano u martu iduće godine, ali važno je da se ne kasni i na drugim projektima na kojima radi Srbijagas, u Vranju, Paraćinu, Loznici, Valjevu, a koji su vredni oko 250 miliona evra”, rekla je Mihajlović.

Ona je novinarima rekla da je danas cena peleta ograničena na 320 evra po toni i da će inspekcija kontrolisati učesnike na tržištu, ali i da predstoje aktivnosti kako bi se pomoglo preduzeću “Srbijašume” da bude dovoljno sirovog drveta.

Ona je rekla da je država uradila sve da se obezbedi da ima dovoljno struje i gasa ove zime.

“Naravno, mogu se dogoditi i neočekivane situacije, da postoje problemi sa uvozom, ali za to smo pripremili krizne planove. Kriza će trajati i pored svega što preduzima država, važno je da svi zajedno povedemo računa i o potrošnji”, poručila je Mihajlović

Slični članci

Back to top button