Balkan

Bošnjačka stranka ulazi u 44. vladu Crne Gore

Glavni odbor (GO) Bošnjačke stranke na večerašnjoj sjednici odlučio je jednoglasno da ta partija bude dio 44. vlade, mandatara Milojka Spajića. Kako smo ranije nezvanično saznali, ponuda za ulazak u vladu bi značila da BS ima najmanje četiri resora u budućoj izvršnoj vlasti i mjesto potpredsjednika vlade, ali ta informacija još uvijek nije potvrđena.

Prema saznanjima Portala RTCG, na sjednici organa BS-a večeras u Rožajama saopšteno je da zasad koalicija “Za budućnost Crne Gore” nije u igri kada je u pitanju formiranje buduće 44. vlade. Predsjednik BS Ervin Ibrahimović na sjednici je rekao da ih je mandatar Milojko Spajić obavijestio da ZBCG neće pozvati u vladu. 

Iz BS su rekli da neće saopštiti koji su resori ponuđeni jer je to dogovor sa mandatarom Milojkom Spajićem. 

Informacije da je sinoć u Podgorici održan sastanak jednog broja predstavnika stranaka iz potencijalne nove skupštinske, nije bilo moguće zvanično provjeriti.

Navodno, sastanku su prisustvovali predstavnici Evrope sad, Demokrata i manje brojnih naroda. Na sastanku, koji je održan sinoć u Podgorici,  nije bilo predstavnika koalicije Za budućnost Crne Gore, ali prema našim saznanjima mandatar Milojko Spajić kazao je da na njih računa kao na buduće konstituente nove vlade.

Tokom razgovora posebno je naglašeno da se mora voditi računa o efikasnoj primjeni programa Evropa sad II jer je to jedno od ključnih obećanja koje su građani dobili.

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković odvojeno je juče razgovarao sa Spajićem.

Kada će razgovori zvanično biti nastavljeni, za sada nije poznato.

Spajić je prije desetak dana dobio mandat za formiranje nove Vlade.

izvor: RTCG

Slični članci

Back to top button