Društvo

DUNP počeo sa radom, u toku prijava ispita

Državni univerzitet u Novom Pazaru, nakon dvomesečne pauze, počeo je sa radom u svojim prostorijama, uz primenu preventivnih mera, a studenti od danas mogu prijaviti ispite aprilskog roka, saopštila je ova visokoškolska ustanova.

Novi Pazar (Radio Sto Plus)–Početku rada prethodilo je krečenje i uređenje prostorija, a u skladu sa zdravstvenim preporukama, svakodnevno će se sprovoditi pojačane higijenske mere i dezinfekcije.

“Povratak u prostorije univerziteta podrazumeva stalnu brigu za očuvanje zdravlja studenata i zaposlenih. Studenti na ulazu u zgradu dobijaju maske i rukavice, a pred šalterima je obavezno poštovanje propisanog rastojanja. Za službenike je obezbeđena zaštitna oprema, a za održavanje prostorija dezinfekciona sredstva”, navodi se u saopštenju.

Sledeće nedelje biće održani ispiti aprilskog roka i obavljene konsultacije, a potom i nadoknađene laboratorijske i praktične vežbe, uz rad u malim grupama i zaštitnu opremu.

“Studente i nastavnike nakon toga očekuje junski ispitni rok, a krajem juna, ako se situacija vezana za epidemiju korona virusa bude kretala u dobrom smeru, upisivaće se nova generacija studenata”, saopštio je DUNP.

Slični članci

Back to top button