Društvo

Srbija: Maske obavezne i na otvorenom

Nošenje maske od sada je obavezno i na otvorenim prostorima, saopštila je danas članica kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević i dodala da je doneta odluka i da se lokalnim samoupravama zabrani da dozvoljavaju okupljanja više od 30 osoba, kao i da Beogradska arena od ponedeljka ponovo bude spremna za prijem kovid pacijenata.

Kisić Tepavčević je posle sednice Kriznog štaba istakla da se nalazimo u periodu kada se respiratorne infekcije najlakše šire što važi i za korona virus, preneo je N1.

Broj obolelih u Srbiji polako raste i kako je rekla, iako je situacija povoljnija nego u drugim evropskim zemljama, to ne treba da nas teši, jer virus ima veliki potencijal brzog širenja, i na svima nama je da to zaustavimo.

“U skladu sa tim doneta je odluka da se pre svega pooštre sve dosadašnje mere, u smislu kontrole njihove primene. Ograničenje okupljanja je bilo do 30, ali bilo je primera praktično u svim gradovima da su bila organizovana različita slavlja i okupljanja. Od danas važi zabrana lokalnim samoupravama da dozvoljavaju takvu vrstu okupljanja”, navela je ona

Slični članci

Back to top button