Društvo

Grad Beograd pomaže građanima da kupe seoske kuće

Javni poziv za izbor korisnika za poboljšanje uslova stanovanja interno raseljenih dok su u raseljeništvu, koja borave u neformalnim kolektivnim centrima na teritoriji grada Beograda trajaće do 8. oktobra, saopšteno je iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Javni poziv se odnosi na dodelu pomoći za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, odnosno odgovarajuće nepokretnosti za stanovanje, kao i pomoć u građevinskom i drugom materijalu za popravku ili adaptaciju predmetne seoske kuće sa okućnicom, objavila je gradska uprava.

“Grad Beograd, Sekretarijat za socijalnu zaštitu, u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije realizuje kupovinu najmanje pet seoskih kuća sa okućnicom, kao i dodatnu pomoć namenjenu za građevinski materijal za popravku ili adaptaciju predmetne nepokretnosti”, rekla je sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Prema njenim rečima, vrednost pomoći koja se dodeljuje po porodičnom domaćinstvu je 1.500.000 dinara, od kojih je 1.300.000 dinara namenjeno za otkup seoske kuće sa okućnicom, a 200.000 dinara za dodatnu pomoć namenjenu za građevinski materijal za popravku ili adaptaciju predmetne seoske kuće sa okućnicom.

Dodatne informacije u vezi javnog poziva građani građani mogu dobiti pozivom na brojeve telefona 011/3344-625, 011/3309-750 i 011/3309-303.

Slični članci

Back to top button