Društvo

Onlajn sajam zapošljavanja

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas, na otvaranju prvog virtuelnog Sajma zapošljavanja, da je Nacionalna služba za zapošljavanje 2. aprila ove godine raspisala javne pozive i konkurse za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja u ovoj godini.

Kisić Tepavčević je rekla da su u februaru i martu ove godine usvojeni Strategija zapošljavanja 2021-2026. i prateći Akcioni plan za period od 2021. do 2023. godine, saopštilo je Ministarstvo. Ta dva značajna dokumenta, kako je istakla, daju jasne smernice razvoja politike zapošljavanja u narednom periodu, sa jasnim ciljem povećanja stope zaposlenosti, a sve zasnovano na principu kvalitetnog, održivog i dostojanstvenog rada.

Kisić Tepavčević je zahvalila predstavnicima ambasade Nemačke i Nemačke razvojne saradnje, programa “Migracije za razvoj”, kao i Nacionalnoj službi za zapošljavanje na organizovanju sajma. Prvi virtuelni Sajam zapošljavanja se održava danas od 10 do 16 časova, a zainteresovani mogu da se uključe putem registracije na www.nsz-sajamzaposljavanja.rs

Slični članci

Back to top button