Društvo

Bašol: Pamtiću gostoprimstvo i podršku

NOVI PAZAR – Odlazeći konzul Turske u Novom Pazaru Bašar Bašol izjavio je danas da će svoj dvogodišnji mandat u ovom gradu pamtiti po “velikom gostoprimstvu, pažnji i podršci”.

“To je činjenica, dobili smo podršku svih, od Gradske uprave, političkih partija, medija, svi su pomogli i sve smo uradili zajedno. Osetio sam veliku podršku ovog naroda, to je ostavilo najveći utisak na mene i trudili smo se da je uzvratimo”, poručio je on na oproštajnom druženju sa novinarima.

Bašol, koji će karijeru nastaviti u Ankari, kao šef jednog od odeljenja Ministarstva spoljnih poslova, kazao je da se u Sandžaku osećao kao kod kuće jer je kultura veoma slična turskoj. Dodaje da žali što zbog obaveza nije naučio jezik, a od nezavršenih, a započetih projekata izdvaja otvaranje obdaništa u Novom Pazaru i turskog kulturnog centra u Prijepolju.

“Obišao sam svaki deo teritorije koju sam pokrivao. Srbija ulaže u saobraćajnice, to je bio veliki problem ovde i mislim da je napravljen pomak. Nadam se da će u narednih nekoliko godina situacija biti znatno bolja”, naveo je Bašol.

On je prethodnih dana obišao i razgovara sa predstavnicima lokalne samouprave Novog Pazara, Bošnjačkog nacionalnog vijeća, političkih partija i javnih ustanova. Dvogodišnji mandat ističe mu 15. septembra.

Slični članci

Back to top button