Društvo

“Majke Srebrenice” proučile dovu i položile cveće na Platou Hatidže Mehmedović

Novi Pazar i dalje jedini odao takvu počast rahmetli Hatidži, poručila predsednica Udruženja "Majke Srebrenice" Fadila Efendić

NOVI PAZAR (AA) – U dvodnevnoj poseti Novom Pazaru boravi oko 80 članica Udruženja “Majke Srebrenice” i udruženja koje okuplja žene Zvornika. One su tokom prvog dana posete obišle znamenitosti i kulturno-istorijske spomenike u starom delu Novog Pazara.

Članice dva udruženja obišle su Plato Hatidže Mehmedović koji se nalazi u centru tog grada gde su položile cveće i proučile dovu za rahmet duši dugogodišnjoj predsednici Udruženja “Majke Srebrenice”.

“I u Novom Pazaru se osećamo tužno, s druge strane i srećno jer vidim da nismo zaboravljene i da naša Hatidža nikada neće biti zaboravljena. To govori i ovaj Plato u Novom Pazaru, čije je imenovanje inicirao gradonačelnik ovog grada Nihat Biševac. U ime udruženja sam mu zahvalna za takav gest. Ovo remek delo, obeležje u obliku cveta nama puno znači. Svaka čast još jednom Novom Pazaru koji je učinio ono što su trebali svi gradovi i opštine u Bosni i Hercegovini, našoj Hatidži je samo u Sarajevu urađena česma, ovo vaše je mnogo veće i značajnije. Ovaj narod ovde u Novom Pazaru i mi smo jedna duša”, kazala je predsednica Udruženja “Majke Srebrenice” Fadila Efendić.

Članice Udruženja “Majke Srebrenice” i udruženja koje okuplja žene Zvornika ispred zgrade Gradske uprave Novog Pazara dočekao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Njegovom odlukom Gradska uprava će biti pokrovitelj posete članica dva udruženja tom gradu, te će se, kako je rekao Biševac s tom praksom nastaviti svake godine u mesecu ramazanu.

Podsetimo, pre sedam meseci u Novom Pazaru je otvoren Plato u centru grada, nazvan po preminuloj predsednici Udruženja “Majke Srebrenice” Hatidži Mehmedović.

Plato su tada otvorili prvi čovek Novog Pazara Nihat Biševac i predsednica Udruženja “Žene Srebrenice” Hajra Ćatić.

Centralni deo platoa čini fontana s cvetom Srebrenice u sredini. Bela boja latica cveta predstavlja nedužnost stradalih, zelena boja koja je u središtu cveta predstavlja nadu, a 11 latica simbolizuju 11. juli. Idejno rešenje za ovaj projekat uradio je mladi novopazarski projektant Atila Hamidović.

fontana

Slični članci

Back to top button