Hronika

Eksplozije u fabrici “Sloboda”

Uznemireni žitelji kažu da se mogu videti tragovi eksplozije po automobilima. Na nekim kućama su popucala i stakla.

ČAČAK, 04. jun 2021.(FoNet) – Serija detonacija odjeknula je u noći između četvrtka i petka u fabrici namenske industrije “Sloboda” u Čačku, a prema dosadašnjim informacijama u incidentu nije bilo povređenih, javili su elektronski mediji.

Kako je preneo RTS, detonacije su se povremeno čule i oko pola šest, ali znatno ređe i manjeg intenziteta. Reporteri RTS na licu mesta kažu da se situacija smiruje.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izjavio je za RTS da nema žrtava i povređenih, da je oko 60 radnika radilo u trećoj smeni i da su svi odmah evakuisani,  a negde oko pola tri evakuisana su i četiri radnika koji su se od eksplozija sklonili u podrumske prostorije.

“Oko pola dva su se čule prve detonacije, one su se dogodile u magacinu ubojnih sredstava. Dobro je da se eksplozija i požar nisu dogodili u proizvodnim halama”, rekao je Todorović.

Policija još ne dozvoljava pristup fabrici.

Svi radnici su evakuisani, kao i građani koji žive u blizini fabrike i nema povređenih. U tom delu grada mogu se videti videti tragovi eksplozije po automobilima, a na nekim kućama su popucala i stakla.

Magacin granata se nalazi na 800 metara od ulazne kapije fabrike.

Slični članci

Back to top button