Hronika

Tragedija: Trojica tinejdžera poginula u saobraćajnoj nesreći; U Rožajama dva dana žalosti

Do nesreće je došlo kada je iz za sada nepoznatih razloga vozilo sletjelo s puta.

U saobraćajnoj nesreći koj se sinoć dogodila u mjestu Zeleni, na putu Rožaje – Bać, poginuli su A.M, S.M. i I.D. svi su rođeni 2006. godine, saopšteno je CdM-u iz OKC-a. Teške povrede je zadobio maloljetnik F.D. Zbog smrti trojice Rožajaca, koji su nastradali sinoć u teškoj saobraćajnoj nesreći, 18. i 19. februar, proglašeni su danima žalosti u Rožajama.

Do nesreće je došlo kada je iz za sada nepoznatih razloga vozilo sletjelo s puta.

U vozilu su bile četiri osobe od kojih su tri poginule.

Četvrta osoba je teško povrijeđena i transportovana je u Opštu bolnicu Berane.

Saobraćaj na toj dionici za vrijeme trajanja uviđaja bio obustavljen.

Istraga je u toku.

Odlukom predsjednika Opštine Rožaje Rahmana Husovića, subota 18. februar i nedjelja, 19. februar 2023. godine proglašeni su danima žalosti na teritoriji opštine Rožaje, povodom smrti trojice mladih Rožajaca, koji su život izgubili u teškoj saobraćajnoj nezgodi.

“Srca svih građana Rožaja danas kucaju kao jedno. Dijelimo neizmjernu bol i duboko sasjećamo sa porodicama nastradalih mladića. Naša zajednica se suočila sa ogromnim gubitkom”, napisao je predsjednik Husović.

Dan žalosti obilježava se isticanjem zastave na pola koplja na zgradi Opštine Rožaje, zgradama javnih ustanova i privrednih društava čiji je osnivač Opština Rožaje i objektima mjesnih zajednica.

Medije, organizatore javnih programa i drugih sadržaja pozvali su da segmente prilagode Danu žalosti.

Za vrijeme Dana žalosti zabranjeno je emitovanje muzike, odnosno održavanje programa zabavnog sadržaja na javnim mjestima, obavještavaju iz lokalne samouprave.

Izvor:CdM

Slični članci

Back to top button