Hronika

SMRT MESARA I DALJE MISTERIJA

Ni DNK nalazi nisu pomogli da se reši zločin o kom neko ćuti 10 godina

Da li je Tutinac Rifat Tiganj pre 10 godina ubijen ili je izvršio samoubistvo ostalo je misterija i posle DNK analize uzoraka uzetih sa njegovog tela, ali je konačno poznato ko nije doprineo njegovoj smrti, piše “Blic”.

Naime, rezultati veštačenja Biološkog fakulteta u Beogradu pokazali su da se uzorci sa tela pokojnog Rifata ne podudaraju sa uzorcima uzetih od 11 osoba, njegovih kolega i poznanika.

– Niko od njih nije doprineo tragovima koji su pronađeni na telu pokojnog Tiganja, tako da se te osobe isključuju kao eventualni izvršioci krivičnog dela. Međutim, predmet ostaje otvoren, istraga se nastavlja – kaže izvor upućen u istragu.

Porodica ovog mladića, oca troje male dece, skoro deset godina je živela u uverenju da se on obesio, ali je preokret nastao prošle godine kada je njegova udovica tokom čišćenja kuće slučajno pronašla neotvoren obdukcioni nalaz u kojem je navedeno da je Rifatova smrt “nasilna” i “ubilačkog porekla”.

Tada su, pomoću advokata, zahtevali od Višeg tužilaštva u Novom Pazaru da ponovo otvori istragu tokom koje je i naloženo DNK veštačenje, što u vreme njegove smrti nije obavljeno jer je, navodno, istražni sudija smatrao da nije potrebno i da je skupo.

Tiganj je pronađen obešen u jednoj mesari u Tutinu, a prema nezvaničnim informacijama, njegova smrt je inspektorima novopazarske policije bila sumnjiva i pre devet godina. Postoje dve verzije – prva da se on dva puta vešao, ali je prvi put konopac pukao, a druga da je zadavljen, a potom obešen kako bi izgledalo da je izvršio samoubistvo.

Ni Rifatova supruga Mirsada, ni Rifatov otac Haso ne veruju da se Rifat obesio.

Tog dana je prilikom polaska na posao napravio spisak šta sve treba da kupi u povratku. Ko to radi ako planira da se obesi? – pita se udovica , dok njen svekar dodaje da ne može da shvati um čoveka koji je sposban da oduzme drugom život i na taj način osiroti troje dece.

Kako može da živi sa tim, kako može da zaspi – kaže Rifatov otac.

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button