Hronika

Osuda nacionalizma u školi

Udruženje takođe poziva građane i roditelje čija deca idu u ovu škoju da se aktiviraju kako ovaj skandal ne bi prošao bez konsekvenci i kako bi oni koji njihovu decu uče mržnji i podstiču ih na zločine - bili primereno sankcionisani.

NOVI SAD, 22. jun 2022.(FoNet) – Vojvođanski kulturni klub (VKK) “Vasa Stajić” oštro je danas osudio izvođenje zločinačke pesme “Ne volim te Alija, zato što si Balija” u Osnovnoj šloli “Vasa Stajić” u Novom Sadu

“Zahtevamo od nadležnih državnih organa oštru reakciju i hitnu smenu direktora ove školske ustanove, kao i zabranu daljeg vaspitno-prosvetnog rada nastavnog kadra koji je osnovnoškolce terao da đuskaju uz klerofašističku pesmu ‘Ne volim te Alija, zato što si Balija’, koja izaziva rasnu, versku i nacionalnu mržnju, veliča najstrašnije zločine i ratne sukobe”, kaže se u saopštenju.

To udruženje takođe poziva građane i roditelje čija deca idu u ovu škoju da se aktiviraju kako ovaj skandal ne bi prošao bez konsekvenci i kako bi oni koji njihovu decu uče mržnji i podstiču ih na zločine – bili primereno sankcionisani.

VKK “Vasa Stajić” ističe da su lik i delo Vase Stajića u potpunoj suprotnosti sa podsticanjem mržnje i nasilja, nacionalizmom, zloupotrebom patriotizma, primitivizmom i prostaklukom, odnosno da je Vasa Stajić čitav svoj život posvetio modernizaciji ovih prostora i usvajanju civilizacijskih vrednosti.

Slični članci

Back to top button