Kultura

U toku glasanje za fotografiju godine Anadolu Agency

Fotografije koje se nalaze u najužoj konkurenciji za najbolju fotografiju od danas su otvorene za glasanje na internet stranicama "aa.com.tr/yilinfotograflari" i "aa.com.tr/photooftheyear". Glasanje je otvoreno do 31. decembra

ANKARA (AA) – U toku je glasanje za izbor najbolje fotografije fotoreportera AA za 2019. godinu.

Izbor najbolje fotografije unutar Agencije prvi put je održan 2012. godine, a i ove godine će biti izabrane fotografije godine u tri kategorije.

Najbolje fotografije u kategorijama vijest, život i sport će biti izabrane između 50 onih koje su ušle u uži izbor od više od 750.000 fotografija.
Riječ je o fotografijama koje su reporteri AA snimili u Turskoj, na Antarktiku, Siriji, Palestini, Novom Zelandu, Indoneziji, Francuskoj, Obali Slonovače i drugim mjestima širom svijeta.

U kategoriji “vijest” u najužem izboru učestvuje 17 fotografija, kategoriji “život” 19 i u kategoriji “sport” 14 fotografija.

Fotografije koje se nalaze u najužoj konkurenciji za najbolju fotografiju su od danas otvorene za glasanje na internet stranicama “aa.com.tr/yilinfotograflari” i “aa.com.tr/photooftheyear”. Fotografije su otvorene za glasanje s titlovima na turskom i engleskom jeziku, sve do 31. decembra.

U prošlogodišnjem glasanju učestvovala je 223.000 osoba.

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button