Kultura

Svjetski dan učitelja

Ministrica obrazovanja u Vladi Kantona Sarajevo (KS) Zineta Bogunić sa saradnicima, učenicima i uposlenicima Osnovne škole "Fatima Gunić" odala je počast učiteljici Fatimi Gunić i njenim stradalim učenicima

SARAJEVO (AA) – Povodom Svjetskog dana učitelja, na Alipašinom Polju u Sarajevu, danas je položeno cvijeće na spomen-obilježje u znak sjećanja na ubijenu učiteljicu Fatimu Gunić i njene učenike Adisa Mujala, Vedada Mujkanovića i Feđu Salkića.

Ministrica obrazovanja u Vladi Kantona Sarajevo (KS) Zineta Bogunić sa saradnicima, učenicima i uposlenicima Osnovne škole “Fatima Gunić” odala je počast učiteljici Fatimi Gunić i njenim stradalim učenicima.

Bogunić je podsjetila da su njihovi životi prekinuti kada je granata pogodila improvizirane prostorije u kojima je učiteljica Gunić održavala nastavu za svoje učenike. Tada su teže i lakše ranjena još 23 učenika.

“Svjetski dan učitelja je praznik svih prosvjetnih radnika – odgajatelja, učitelja, nastavnika, profesora. Međutim, najveću žrtvu učitelja, u posljednjem ratu, podnijela je Fatima Gunić. Ona je zajedno sa svojim učenicima granatirana i poginula ona i naša djeca. Zato nam ona znači nešto posebno. Ona je simbol etičnosti za Kanton Sarajevo, BiH”, izjavila je Bogunić.

Slični članci

Back to top button