Kultura

Otkazane Raške duhovne svečanosti

Nikša Barlov, umetnički direktor Organizacionog odbora Raških duhovnih svečanosti, saopštio je da će ovogodišnja manifestacija biti otkazana:

„Kada nešto radite i spremate godinu dana, sa velikom ljubavlju i entuzijazmom, nije lako doneti odluku o otkazivanju. Međutim, širom sveta se otkazuje ili odlaže veliki broj kulturnih događaja, pozorišta i bioskopi ne rade, najpoznatiji festivali se ne održavaju ili se organizuju u nekim drugim formatima. Nadali smo se da će se epidemiološka situacija promeniti, međutim, to se nije desilo i ovakva odluka je bila neizbežna. Veoma bogat, internacionalni program ovogodišnjih Raških duhovnih svečanosti bio je spreman još u maju i zaista nam je veoma žao što neće biti predstavljen našoj publici. Pokušaćemo da sve programe zakažemo u istim terminima naredne godine”, naglasio je Barlov.

Dodao je da će ovogodišnji dobitnik tradicionalnog priznanja „Stefan Prvovenčani”, koje se od 2000. dodeljuje za izuzetan doprinos nacionalnoj kulturi, biti proglašen narednih dana.

photo: TSO Raška

Slični članci

Back to top button