Kultura

Apana Vaju zakoračila u književnost

NOVI PAZAR – Apana Vaju, prvom knjigom poezije „Sinestezija u prstima”, izazvala je veliku pažnju javnosti, a kao ličnost u fokusu nastupila je na Damskom festivalu literature.

Knjiga je nastajala kroz relativno dug proces, odnosno proces osluškivanja i poniranja u suštinu svesti pojedinca kroz odnose sa drugim pojedincima, njihovim percepcijama, percepcijama samog autora i sve ono što podrazumeva unutrašnjost bića, rekla je Apana Vaju za Kazaljku.

Ona ističe da je njen cilj ostvarivanje sinergije sa čitaocima koji takođe tragaju za odgovorima koji su od ključne važnosti za mentalnu i duhovnu stabilnost savremenog čoveka i njegovo lično zauzimanje za sebe kroz put svesnog i nesvesnog.

Knjiga je objavljena u ediciji Sent istoimenog časopisa.

“Pred nama je delo još jedne darovite pesnikinje koja se pojavila nakon niza darovitih pesnikinja u ovom kraju. Vreme je pokazalo koliko je literatura važna i nepobitna činjenica u čovekovom trajanju, a istorija će pokazati da postoji fenomen u našem kraju – u poslednjih desetak godina na scenu je stupilo nekoliko književnica koje su knjigama u stanju da izlome zaleđeno more u čitaocu”, rekao je urednik Enes Halilović.

Apana Vaju je rođena 1995. u Novom Pazaru.

Slični članci

Back to top button