Kultura

             SLASNE METAFORE O LOŠIM PISCIMA

autor: Duško Sekulić

Verovanje kaže da su kvalitetni perjari večniji od Rima. Čerupajući labudove oni ostave nešto perja i za nadevanje jastuka. Perjari koji čerupaju guske ne veruju u snove.

   Mediji javljaju da je juče jednom gospodinu neuspešno operisan karpalni tunel. Jednolični pokreti šake napravili su takve odrone da je bilo nemoguće osloboditi centralni nerv. Ni medicina nije svemoguća.

   Jutros su ceo grad razbudili gajdaši koji razduvavaju bezvredne listove. Dvoje usnulih ljudi načelo je dan razgovorom o juveliru prevarantu kome su mušterije vratile sve lažno zlato koje im je godinama prodavao po previsokoj ceni.

   Premoreni slovoslagači već mesecima razmišljaju o štrajku. U poslednje vreme su naročito okilavili tegleći prazninu. Došlo im je da gađaju nožem i bombom kašikarom pokvareni viljuškar.

   Na kraju ove školske godine ponovo je najviše diploma podelila resavska škola. Tome u čast gardisti su ispalili počasne plotune iz svojih minijaturnih pušaka.

   Čitač ličnih karti ne stiže od čitanja ništa da napiše. Rafovi u knjižarama puni su velikih misli najumnijih nečitača.

   Najniže grane patuljastih voćki povijene su pod teretom neukusnih rodoljubivih i ljubavnih plodova. Između redova ne zalaze radoznalci. U slasne metafore uvukao se opasan crv sumnje.

Slični članci

Back to top button