Kultura

Završen 25. Sarajevo Film Festival: Prikazano 270 filmova iz 56 zemalja svijeta

Ljetno kino Raiffeisen je premješteno u KSC Skenderija, gdje je publika mogla pogledati film "Bilo jednom u Hollywoodu" Quentina Tarantina

SARAJEVO (AA) – Posljednjeg dana 25. Sarajevo Film Festivala održane su projekcije pobjedničkih filmova iz svih takmičarskih kategorija, kao i projekcija filma “Bilo jednom… u Hollywoodu” Quentina Tarantina, čime je završen ovogodišnji SFF.

U 11:30 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo upriličena je projekcija filma “A onda smo plesali” reditelja Levana Akina. Nakon toga je održana projekcija filma “Ukrug”. Za ulogu u ovom filmu Irinin Jambonas je dobila Srce Sarajeva za najbolju glumicu.

U 16 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo gledaoci su mogli pogledati film “Sherbet” srbijanskog reditelja Nikole Stojanovića koji je dobio Srce Sarajeva za najbolji studentski film. Potom je održana projekcija filma “Posljednja slika o ocu” Stefana Đorđevića koji je dobio Srce Sarajeva za najbolji kratki film.

U 17:45 u Narodnom pozorištu Sarajevo prikazan je film “Priča o tri sestre” turskog reditelja Emina Alpera za koji je osvojio Srce Sarajeva za najboljeg reditelja. U 20 sati ljubitelji filma mogli su pogledati film “Take Me Somewhere Nice” Ene Sendijarević koja je dobitnica nagrade Srce Sarajeva za najbolji igrani film.

Posljednjeg dana 25. Sarajevo Film Festivala projekcije s otvorenih lokacija premještene su u zatvorena kina zbog kiše.

Ljetno kino Raiffeisen je premješteno u KSC Skenderija, gdje je publika mogla pogledati film “Bilo jednom u Hollywoodu” Quentina Tarantina.

Proteklih osam dana Sarajevo Film Festival je okupio preko 100.000 ljudi iz cijelog svijeta, a crvenim tepihom, odnosno bosanskim ćilimom, prošetale su se i neke od najvećih zvijezda svjetske kinematografije. Na Festivalu je ove godine prikazano rekordnih 270 filmova iz 56 zemalja svijeta.

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button