Hronika

Novi Pazar: Tri akcije policije

Prenosimo saopštenje MUP-a Policijske uprave Novi Pazar

Novi Pazar–Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u dve odvojene akcije u Novom Pazaru,uhapsili su M. U. (1970), A. M. (2000) i M. Š. (1983) iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u prometopojnih droga.


Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi M. U. policija je pronašla ioduzela manju količinu praha za koju se sumnja da je kokain.
Takođe, pronađeno je nekoliko komada municije pa će protiv njega biti podneta ikrivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljenaproizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija.


U drugoj akciji, policija je kod A. M. pronašla manju količinu heroina koji je prethodno,kako se sumnja, kupio od M. Š.
Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužilaštvu.

U još jednoj akciji pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su H. B. (1990)iz Novog Pazara zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nasilničkoponašanje i napad na ovlašćeno službeno lice u vršenju službene dužnosti.

On je, kako se sumnja, pretio tridesetosmogodišnjem muškarcu iz Novog Pazara, neposredno nakon što su izašli iz svojih automobila, a potom pokušao da ga napadne učemu su ga policajci sprečili.

H. B. se sumnjiči i da je tom prilikom nasrnuo na policijske službenike koji suintervenisali.

Zbog upravljanja vozilima pod dejstvom kokaina, policija je protiv obojice podnela prekršajne prijave po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima, a tridesetosmogodišnjem muškarcu odredila zadržavanje do 12 časova.
Takođe, prilikom pretresa poslovnog prostora H. B. pronađena je garderoba na kojoj su bili filsifikovani znaci poznatih robnih marki pa je protiv njega podneta i krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga.
Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru, H. B. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu.

Slični članci

Back to top button