Kultura

Američka pjevačica Della Miles primila islam

Miles je rođena u muzičkoj porodici. Njena majka je pjevala i režirala muziku u crkvi, dok je njen otac bio džezer

ISTANBUL – Dugogodišnji prateći vokal slavnih imena iz svijeta muzike, među kojima su Michael Jackson i Whitney Houston, pjevačica Della Miles, nakon prelaska na islam poručila je da je sve to novo za nju i da smatra da je “beba u islamu jer ima toliko toga za naučiti”.  

“Sve je ovo novo za mene”, izjavila je američka pjevačica koja je nedavno prešla na islam. 

Kako je kazala za AA, na islam je prešla nakon što je neko vrijeme provela u Turskoj, gdje ju je “okruživala” religija. 

Podcrtala je da je muslimansko iskustvo veoma snažno u Turskoj, navodeći da iako i u Americi, odakle je, ima muslimana, nikada to nije osjetila. 

“Istanbul je najbolje mjesto da osjetiš pravu atmosferu Turske”, kazala je američka pjevačica. 

Što se tiče patnje palestinskog naroda, Miles je naglasila da umjetnici imaju odgovornost da reaguju kada se dogode tragedije. 

“Osjećam se odgovornom kao ljudsko biće da podržim bilo koga koga je pogodila tragedija i ko je izgubio nekoga”, izjavila je američka pjevačica. 

“Akcije govore glasnije od riječi”, poručila je ona navodeći da je imala priliku vidjeti muslimane, koje poznaje, kako doslovno skidaju svoju majicu kako bi je dali nekome u potrebi. 

Ona je pohvalila turski narod u tom pogledu rekavši: “Oni čak i ne znaju tko sam ja, ali oni čine da se osjećam vrlo ugodno”. 

Najmlađa od šestero djece, Miles je rođena u muzičkoj porodici. Njena majka je pjevala i režirala muziku u crkvi, dok je njen otac bio džezer. 

Miles je i tekstopisac, a na sceni se pojavila zahvaljujući njemačkom glumcu i muzičaru Mariusu Muller-Westernhagenu. Radila je i sa turskim muzičarima poput Musluma Gursesa i Zekija Murena. 

Slični članci

Back to top button