Kultura

Film “Deset u pola” u Beogradu

Film "Deset u pola" je o dvojici sarajevskih ćevabdžija koji se, u vreme pandemije korona virusa, sukobljavaju oko kvaliteta ćevapa u njihovim radnjama.

BEOGRAD, 28. novembar 2021.(FoNet) – Scenarista filma “Deset u pola” Nikola Kuprešanin izjavio je danas da je sa rediteljem filma Danisom Tanovićem “jako dobro sarađivao” na pisanju scenarija, da su “jedno drugom prepisivali, ispisivali scene iznova i iznova” i da nije bilo “nikavih sudara, sukoba, ni svađa oko tog”.

“Sa Danisom je super to što kada je u pitanju pisanje scenarija nema ega, ni branjenja ideja. Jako dobro smo sarađivali, jedno drugom smo prepisivali, ispisivali scene iznova, iznova. To je najlepši proces taj da nema nikavih sudara, sukoba, ni svađa oko tog. Mislim da tu jako puno govori i njegovo iskustvo”, rekao je Kuprešanin na konferenciji za novinare povodom večerašnje beogradske premijere filma,  u Kombank dovrana. 

On je rekao da je sve u vezi snimanja ovog filma, koji će u Beogradu biti prikazan u okviru Festivala autorskog filma, bilo na brzinu.

“Od trenutka kad je došla ideja da se snimi film za mali budžet dobili smo neka uputstva i ograničenja  šta može, šta ne može s obzirom na ograničenja oko budžeta, ali proces rada sa Danisom je odličan”, rekao je Kuprešanin.

Glumac Izudin Bajrović rekao je da je dosta radio od kada je počela pandemija, ali je naveo da je film “Deset u pola” prvi film gde se i radnja filma dešava u vreme pandemije.

“Imali smo slobobodu ko god je hteo mogao je da radi sa maskom, čak i tamo gde nije po scenariju bilo nužno da se nosi maska”, rekao je Bajrović.

On je naveo da je “po tome taj film specifičan u odnosu na druge stvari koje je radio za vreme pandemije koje se nisu tematski doticale pandemije”.

Glumac Branko Đurić je rekao da nije bilo dobro da u filmu imaju maske.

“Trudio sam se da nagovorim Danisa da snimamo bez maski kao da nije pandemija. Mislim da će pandemija proći, a film će ostati. Shvatam da je uredu da se na neki način da znak da smo snimali u to vreme”, rekao je on. 

Glumica Anja Matković rekla je da je snimanje filma “Deset u pola” bilo zanimljivo, da su uslovi prilikom snimanja bili malo drugačiji, ali, kako je navela, “čovek se prilagodi svemu pa tako i tome”.

Ona je rekla da su se svi testirali pre nego što je počelo snimanje filma, da su neki bili vakcinisani, neki nisu.

Glumica Helena Vuković, kojoj je ovo prvi dugometražni film, istakla je da svaki mladi glumac sanja da bude u filmu  Danisa Tanovića i da pored sebe ima partnere kao što su Izudin Bajrović i Branko Đurić.

Najmlađi glumac u glumačkoj ekipi Kerim Čutuna rekao je da je “jako zadovoljan i sretan, jer je tokom snimanja filma bio u lepoj atmosferi” sa ljudima koji su profesionalci i iskusni i da je dosta naučio od njih.

Slični članci

Back to top button