Kultura

Predstava “Ako dugo gledaš u ponor” najbolja na festivalu Joakim Vujić

Kao i na Steriji, Rifat Rifatović najbolji glumac

Predstava “Ako dugo gledaš u ponor” novopazarskog Regionalnog pozorišta proglašena je najboljom u cjelini na 57. festivalu profesionalnih pozorišta Srbije “Joakim Vujić”, održanom u Leskovcu, javlja SNews.

Po romanu novopazarskog pisca Enesa Halilovića predstavi “Ako dugo gledaš u ponor” je pripalo još tri odlikovanja, a u režiji Zlatka Pakovića kome je pripala nagrada za najbolju režiju.

Za ovo pozorišno djelo jednoglasnom odlukom žirija glumačka nagrada je dodjeljena glumcu Regionalnog pozorišta Rifatu Rifatoviću, dok je specijalnu nagradu za muziku u predstavi Zlatka Pakovića primio Božidar Obradinović.

Stručni žiri kome je pripala čast ocjenjivanja pozorišnih komada na renomiranom 57. festivalu “Joakim Vujić” činili su glumica Danica Maksimović, scenograf Miodrag Tabački i reditelj Vladimir Lazić.

“Ako dugo gledaš u ponor” je pozorišna predstava po motivima istoimenog romana Enesa Halilovića, autora i reditelja Zlatka Pakovića, a izvodi se u koprodukciji Regionalnog pozorišta i Kulturnog centra iz Novog Pazara.

U junu ove godine ista predstava je pobedila na Sterijinom pozorju u Novom Sadu.

Slični članci

Back to top button