Magazin

Startuje Euronews

To je deo šire Euronews mreže koja emituje globalne vesti na više jezika, iz evropske perspektive, za više od 400 miliona domova, u 160 zemalja.

BEOGRAD, 09. maj 2021.(FoNet) – Euronews Srbija danas počinje da emituje svoj signal preko Pay TV platformi, ističe se u današnjem saopštenju i naglašava da je ovo poslednja faza pre početka emitovanja programa te televizije krajem ovog meseca. 

Kako se objašnjava, Euronews Srbija je brendirana afilijacija Euronewsa, koja će emitovati lokalne, regionalne, nacionalne i međunarodne vesti na TV i digitalnim platformama, u produkciji sopstvenog tima novinara i dopisnika.

Pokretanjem tog kanala, naglašava se u saopštenju, “srpski gledaoci će dobiti mogućnost da saznaju vesti od informativnog kanala koji je posvećen objektivnom, nepristrasnom i preciznom novinarstvu, koje Euronews porodica i njeni mediji promovišu svuda gde su prisutni”.

Prema najavi, vesti Euronews Srbija koje se emituju 24 časa dnevno biće moderne, dinamične i brze, prilagođene užurbanom načinu života u 21. veku. 

“Veoma sam ponosan na mali tim Euronews Srbija, koji je neumorno radio u saradnji sa mojim kolegama u Euronewsu na pravljenju televizije koja će ponuditi prepoznatljive i nezavisne sadržaje publici na srpskom govornom području”, rekao  je generalni direktor Euronews Majkl Piters.

Otkako je projekat najavljen u julu 2019,  dodao je Piters, “oformili smo fantastičan tim novinara koji su došli iz veoma različitih medija i koji svi dele strast prema informativnom novinarstvu i nezavisnom izveštavanju”.

On je uveren da će “novinari Euronews Srbija poštovati visoke novinarske standarde i vrednosti za koje se Euronews oduvek zalagao“.

Glavni urednik Euronews Srbija Bojan Brkić rekao je da je velika čast voditi tim profesionalaca koji će doneti novu, evropsku perspektivu svakodnevnim događajima. 

“Bićemo posvećeni vrednostima Euronewsa i naš rad će biti u skladu s najvažnijim principima novinarstva, dok objektivno i nepristrasno budemo izveštavali o unutrašnjim i međunarodnim pitanjima”, istakao je Brkić.

On se nada se da će “publika prepoznati naše napore i pratiti nas na našem putu stvaranja informativnog kanala od poverenja u Srbiji“. 

U strateškom poduhvatu da postane prvi “globalni medij na svetu“, Euronews je od novembra 2018. potpisao pet ugovora s medijskim i telekomunikacionim grupama o “brendiranim afilijacijama“, u nameri da izgradi pouzdan nezavisni informativni kanal u svakoj zemlji.

Brendirane afilijacije koje već emituju program obogaćuju ukupnu ponudu Euronewsa, navodi se na kraju saopštenja

Slični članci

Back to top button