Sport

Remi Švedske i Španije, Švajcarska bolja od Irske, Grčka savladala BiH

Reprezentacija Švajcarske je u grupi ”D” slavila protiv Irske rezultatom 2:0, dok je Gibraltar poražen od Gruzije sa 2:3

ATINA (AA) – Večeras su odigrane preostale utakmice osmog kola kvalifikacija za EURO 2020.

Reprezentacija Švajcarske je u grupi ”D” slavila protiv Irske rezultatom 2:0, dok je Gibraltar poražen od Gruzije s 2:3.

Lider grupe je Irska s 12 bodova, koliko ima i Danska. Slijede Švajcarska s 11, Gruzija 8 i Gibraltar bez bodova.

U grupi ”F”, selekcija Švedske je remizirala 1:1 sa Španijom. U istoj grupi, Farski otoci su savladali Maltu rezultatom 1:0, dok su Rumunija i Norveška remizirali 1:1.

U ovoj grupi, Španija je prva s 20 bodova, Švedska ima 15, Rumunija 14, Norveška 11, Malta 3, koliko ima i Farski otoci.

U grupi ”G”, reprezentacija Izraela je savladala Latviju s 3:1.

Prvo mjesto u ovoj grupi zauzima Poljska s 19 bodova, a slijede Austrija sa 16, Sjeverna Makedonija 11, koliko imaju Slovenija i Izrael, dok je Latvija posljednja bez ijednog boda.

U grupi ”J”, reprezentacija BiH je na stadionu “Spyros Louis” u Atini izgubila od selekcije Grčke s 2:1. U istoj grupi, reprezentacija Finske je na stadionu ”Veritas” u Turkuu pobijedila Jermeniju s 3:0, dok je Italija savladala Lihtenštajn sa 5:0.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je u osmom kolu grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020 na stadionu “Spyros Louis” u Atini poražena od selekcije Grčke rezultatom 2:1.

Grčka je povela u 30. minuti golom Vangelisa Pavlidisa.

Reprezentacija BiH je uspjela izjednačiti samo pet minuta kasnije preko Amera Gojaka koji je pogodio na asistenciju Seada Kolašinca, što je bio i konačan rezultat prvog dijela igre.

Selekcija Grčke je u 88. minuti povela s 2:1 autogolom Adnana Kovačevića, što je bio i konačan rezultat meča.

Ovim porazom BiH se oprostila od utrke za Euro kroz kvalifikacije, te se na takmičenje može plasirati samo preko baraža Lige nacija.

Slični članci

Back to top button