Recepti

U Institutu “Yunus Emre” predstavljeni slatkiši turske kuhinje

Na aktivnosti "Zasladimo se i popričajmo slatko" posetioci su mogli čuti više detalja o tome kako se najpoznatija turska poslastica - baklava pravi, a potom i da probaju ovaj turski slatkiš

BEOGRAD (AA) – Na junskoj aktivnosti Instituta “Yunus Emre”, održanoj večeras u Beogradu, bilo je reči o mestu koje slatkiši imaju u turskoj kulturi, a posebno o specifičnostima izrade najpoznatije poslastice – baklave.

Institut “Yunus Emre” u Beogradu svakog meseca organizuje aktivnost 3T Trio na kojoj se kroz različite teme govori o turskoj kulturi, kuhinji i umetnosti, a ovog meseca na red je došla aktivnost pod imenom “Zasladimo se i popričajmo slatko”.

Na početku, posetioci su imali priliku da saznaju više o raznim specijalitetima turske kuhinje, a bilo je reči i o poznatom gastronomskom gradu Gaziantepu.

Gaziantep je 2015. godine pristupio UNESCO-voj mreži kreativnih gradova, a 2017. godine proglašen je gastronomskim gradom s više od 300 patentiranih jela.

Posetioci večerašnjeg događaja u Beogradu, mogli su čuti i više detalja o tome kako se baklava pravi, a potom su imali priliku i da baklavu probaju i uživaju u ovoj poslastici.

Slični članci

Back to top button