Reportaža

Turska: Crnomorske visoravni već su dočekale cvijeće i polako ispraćaju snijeg

Visoravni Guzeldere, Purenli, Hira, Derebalik, Karduz, Odayeri i Balikli, koje se prostiru na nadmorskoj visini između 1.200 i 1.800 metara, ovih dana odišu proljetnom atmosferom, no još uvijek nisu ispratile snijeg, što u konačnici pruža jedan savršen spoj i sklad. Visoravni oko Duzcea su mjesta na kojima prizori sa razlednica postaju stvarnost.

DUZCE (AA) – Visoravni zapadnog crnomorskog područja na sjeveru Turske, tačnije u okolini grada Duzce, u ovim danima prekriveni su pomalo snijegom, a pomalom i cvijećem.

Visoravni Guzeldere, Purenli, Hira, Derebalik, Karduz, Odayeri i Balikli, koje se prostiru na nadmorskoj visini između 1.200 i 1.800 metara, ovih dana odišu proljetnom atmosferom, no još uvijek nisu ispratile snijeg, što u konačnici pruža jedan savršen spoj i sklad.

Pomenute visoravni zatvorene su za posjete u okviru mjera protiv širenja koronavirusa, no fotoreporter AA uz specijalnu dozvolu zabilježio je fotografije visoravni kod Duzce. Snijeg, koji je prekrivao ovo područje punih sedam mjeseci, polako se otapa, a cvijeće je već osvojilo visoravan.

U najkraćem, visoravni oko Duzcea su mjesta na kojima prizori sa razlednica postaju stvarnost

Slični članci

Back to top button