Sport

Evropska liga: Partizan remizirao, Džeko strelac

Od mečeva koji su se igrali u terminu od 21:00 sat najveću pažnju je privukao duel grupe J između Rome i Bašakšehira u Rimu u kojem je domaća ekipa slavila sa 4:0

RIM (AA) – Večerašnjim utakmicama je počela Europska liga, drugo po snazi europsko klupsko takmičenje.

Od mečeva koji su se igrali u terminu od 21:00 sat najveću pažnju je privukao duel grupe J između Rome i Bašakšehira u Rimu u kojem je domaća ekipa slavila sa 4:0 zahvaljujući autogolu Juniora Caicare u 42. te golovima bh. napadača Edina Džeka u 58., Nicole Zaniola u 71., i Justina Kluiverta koji je pogodio u trećoj minuti sudijske nadoknade drugog poluvremena.

U istoj grupi, Borussia Mönchengladbach je izgubila od Wolfsbergera AC sa visokih 0:4.

Porto je u grupi G kod kuće savladao Young Boys rezultatom 2:1. U istoj grupi, Rangers je u Glasgowu pobijedio Feyenoord sa 1:0.

U grupi H, Ludogorets je u Razgradu deklasirao CSKA Moskvu sa 5:1, dok je Espanyol remizirao 1:1 sa Ferencvarosom.

Manchester United je u grupi L na Old Traffordu savladao Astanu rezultatom 1:0. U istoj grupi, Partizan je u Beogradu igrao neriješeno 2:2 protiv AZ Alkmaara.

U grupi K, Slovan Bratislava je pobijedila Bešiktaš sa 4:2, dok je Wolves izgubio od Brage rezultatom 0:1.

Gent je u grupi I kao domaćin savladao Saint-Étienne rezultatom 3:2, dok je Wolfsburg bio bolji od Oleksandriye sa 3:1.

Od mečeva koji su počeli u 18:55 sati najveću pažnju je izazvao duel u Frankfurtu u grupi F između njemačkog Eintracht Frankfurta i Arsenala, u kojem je engleska ekipa pobijedila sa 3:0.

Zanimljivo je bilo i u Baselu gdje je domaća ekipa Basela u okviru grupe C savladala Krasnodar rezultatom 5:0. Rumunski predstavnik CFR Cluj je u grupi E u Cluj-Napoci pobijedio Lazio sa 2:1. FC Dynamo Kyiv je u okviru grupe B u Kijevu bio bolji od Malmea FF rezultatom 1:0.

U grupi C, Getafe je kao domaćin savladao Trabzonspor rezultatom 1:0. PSV je u grupi D upisao pobjedu protiv Sportinga rezultatom 3:2. Qarabag je u Bakuu u grupi A izgubio od Seville sa 0:3.

U ostalim utakmicama postignuti su sljedeći rezultati: APOEL – Dudelange 3:4, FC Copenhagen – Lugano 1:0, LASK Linz – Rosenborg 1:0, Rennes – Celtic 1:1 i Standard Liège – Guimaraes 2:0.

Slični članci

Back to top button