Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Zdravlje

Šta se dešava ako izbacite šećer iz ishrane

Prekomerno konzumiranje šećera može ozbiljno da utiče na vaše zdravlje, jer dovodi do povećanja telesne težine, čestih promena raspoloženja, pa čak i zavisnosti.

Nutricionisti smatraju da je šećer opasniji od masti, iako obraćamo manje pažnje na količinu koju jedemo. Dnevna doza šećera koju unosimo u organizam ne bi trebalo da prelazi šest kašičica ili 25 grama, najnovija je preporuka Svetske zdravstvene organizacije (SZO).

U šećere spadaju monosaharidi, kao što su glukoza i fruktoza, disaharidi (saharoza) koje proizvođači, kuvari i potrošači dodaju u hranu i piće, ali i šećeri koji su prirodno prisutni u medu, sirupima, voćnim sokovima i koncentratima voćnih sokova.

Otrkivamo vam kako ćete se osećati ako smanjite potrošnju šećera na preporučenu dnevnu normu.

Posle dva dana

Nestaće nagle promene raspoloženja. Rad digestivnog trakta će se vratiti u normalu i telo će početi da vari hranu bolje.

Posle nedelju dana

Osećate veliku količinu snage i energije. Popravićete kvalitet sna, ujutro će se buditi lakše i bićete odmorni i spremni za nove obaveze.

Posle 10 dana

Izgubićete 1 do 1,5 kilograma, krvni pritisak će vam se vratiti u normalu. Smaniće vam se količina lošeg holesterola u krvnim sudovima.

Mesec dana

Poboljšaćete stanje kože. Probudiće vam se čula, bolje ćete osećati hranu i mirise u okruženju.

Godina

Osećate će se bolje, snažnije, imaćete više energije. Izgubićet dosta na kilaži, dok će vam imunitet ojačati.

Pet godina

Izgledaćete mlađe u odnosu na vršnjake, pored toga, manjete ćete biti bolesni.

Back to top button