Zdravlje

Treća doza uz konsultacije

"Najznačajnija je nova doza, koja treba da poveća zaštitu vakcinisane osobe, nije važna vrsta vakcine", poručila je Jovanović.

BEOGRAD, 18. avgust 2021.(FoNet) – Direktorka Instituta za javno zdravlje Verica Jovanović izjavila je danas da nema potrebe ići kod izabranog lekara za savet o trećoj dozi vakcine protiv kovida-19, već da će lekari na vakcinalnim punktovima građanima odgovarati na sva pitanja.

Jovanović je za današnji “Blic” istakla da odluku ovrsti vakcine koja će biti primenjena kao treća doza donosi osoba koja se vakciniše, ali da je pre vakcinacije neophodna konsultacija sa lekarom koji na vakcinalnom punktu može dati preporuku nakon sagledavanja mogućih kontraindikacija.

“Najznačajnija je nova doza, koja treba da poveća zaštitu vakcinisane osobe, nije važna vrsta vakcine”, poručila je Jovanović.

Srbija je, po njenim rečima, i dalje u epidemijskom talasu i da se pojavljuju nove modifikacije virusa pa je pomoć treće doze “veoma poželjna”, ali i da je i dalje primarni cilj u borbi protiv kovida-19 vakcinacija do sada nevakcinisanih građana. 

Slični članci

Back to top button