Zdravlje

IZ u BiH donira 10 hemodijaliznih aparata

Donaciju u vrijednosti 200.000 KM Islamska zajednica realizirat će posredstvom Vakufske direkcije, a u saradnji s dugogodišnjim partnerom Fondacijom En Nedžat iz Kuvajta

SARAJEVO (AA) – Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini, shodno svom opredijeljenju ka dobrotvornom radu, misiji pozivanja na dobro i podsticanja opće društvene koristi, kliničkim centrima i zdravstvenim ustanovama u Bosni i Hercegovini doniraće deset hemodijaliznih aparata.

Islamska zajednica na taj način želi doprinijeti podizanju svijesti o kvaliteti života hemodijaliznih pacijenata u Bosni i Hercegovini.

“U svjetlu upozorenja medicinskih radnika i hroničnih pacijenata na objektivni nedostatak hemodijaliznih aparata u pojedinim centrima, njihovu starost i neispravnost, Islamska zajednica želi dati svoj skromni doprinos poboljšanju uslova medicinske njege, donirajući 10 hemodijaliznih aparata kliničkim centrima i zdravstvenim ustanovama u Bosni i Hercegovini“, navodi se u saopštenju Islamske zajednice.

Donaciju u vrijednosti 200.000 KM Islamska zajednica realizirat će posredstvom Vakufske direkcije, a u saradnji s dugogodišnjim partnerom Fondacijom En Nedžat iz Kuvajta. Projekat će biti proveden u dvije faze, a njegovo predstavljanje bit će organizovano u subotu, 23. novembra 2019. godine u Sarajevu.

Slični članci

Back to top button