Zdravlje

Malina korisina protiv raka i protiv ženskog steriliteta

Korisna je za krvnu sliku, poboljšanje apetita kod dece, suzbijanje mučnine i povraćanja.

Malina ima malo kalorija što je već dovoljan razlog da maksimalno uživamo. Jedna porcija malina od 150 g broji manje od 60 kcal i manje od 10 g ugljenih hidrata.

Malina je odličan izvor fruktoze, flavonoida, vitamina (C i E), minerala (pogotovo kalijuma). Ipak, ovo voće je najbogatije vlaknima. Antisocijanini i polifenolna jedinjenja koja su sastavni deo malina su moćni antioksidansi koji imaju antikancerogena svojstva pa je ovo voće dobrodošlo kao zaštitnik od mnogih bolesti i prirodni saveznik u borbi protiv raka.

Korisna je za krvnu sliku, poboljšanje apetita kod dece, suzbijanje mučnine i povraćanja, a pomaže i za funkcionisanje nervnog sistema.

Listovi maline pripremljeni u vidu čaja preporučuju se za jačanje srca, lečenje hemoroida, alergijskih osipa na koži i lakših povreda kože. Ovaj napitak pripadnicama lepšeg pola može pomoći da postanu majke. Nekada se čaj od listova maline često upotrebljavao za lečenje ženskog steriliteta jer pročišćava jajovode i ima pozitivno dejstvo na zidove materice.

Maline treba koristiti u svežem obliku kako bi se iskoristila sva lekovista svojsta, izuzetak čine ozbiljni bubrezni bolesnici kojima sveža malina može naškoditi, piše Informer.

Slični članci

Back to top button