Zdravlje

Optužena za smrt stotinu beba u Ugandi

Američka državljanka Bach u Ugandu je stigla davne 2007. godine, gdje je 2012. godine otvorila privatnu kliniku. U tom periodu medicinski je intervenisala kod najmanje hiljadu, a sada je optužena za smrt najmanje 100 beba.

HARTUM (AA) – Amerikanka Renee Bach (35), misionarka koja se u Ugandi lažno predstavljala kao ljekar, optužena je da je uzrokovala smrt na stotine djece koju je liječila u svoj klinici, a koja su preminula zbog pogrešnog liječenja i nemara.

Prema pisanju lokalnih medija, američka državljanka Bach u Ugandu je stigla davne 2007. godine, gdje je 2012. godine otvorila privatnu kliniku. U tom periodu medicinski je intervenisala kod najmanje hiljadu, a sada je optužena za smrt najmanje 100 beba.

Navodi se kako je Bach kroz misionarske aktivnosti pod sloganom “Služenje djeci”, te pod lažnim identitetom ljekara, uzrokovala smrt na stotinu beba, među hiljadama koje je pregledala i “liječila”.

Porodice stradalih beba u Ugandi također tvrde kako je Bach uzrokovala smrt njihove djece.

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije Renee Bach na kojima se vidi kako u bijelom mantilu drži stetoskop i pregleda bebe. U Ugandi je protiv nje pokrenut sudski proces.

Još uvijek nije poznato da li Bach i dalje boravi u Ugandi ili se vratila u Sjedinjene Države.

Slični članci

Back to top button