Zdravlje

Gaza: Tortama s likom djeteta s maskom na licu podižu svijest o koronavirusu

- Uposlenici firme u Khan Yunisu prave kolače i torte s likom djeteta koje nosi masku na licu, u namjeri da daju doprinos povećanju svijesti javnosti o koronavirusu

GAZA (AA) – Mnoge zemlje i gradovi u svijetu su teško pogođeni pandemijom koronavirusa, uključujući i Gazu, koju povrh svega godinama Izrael drži u blokadi, javlja Anadolu Agency (AA).

Palestinci u tom gradu na različite načine pokušavaju da se suprotstave širenju koronavirusa, a doprinos toj borbi je dala i jedna lokalna firma koja proizvodi kolače i poslastice.

Naime, uposlenici firme u Khan Yunisu proizvode kolače i torte s likom djeteta koje nosi masku na licu, u namjeri da daju doprinos podizanju svijesti javnosti o koronavirusu.

Kako su kazali iz ove firme, njihov cilj je da na ovaj način doprinesu borbi protiv epidemije i objasne građanima značaj stavljanja maske na lice kako bi zaštitili sebe i druge.

S druge strane, Ashraf al-Qudra, glasnogovornik Ministarstva zdravstva Palestine, izjavio je da se suočavaju sa ozbiljnim nedostatkom lijekova i sanitetskog materijala zbog izraelske blokade, što im opet dodatno otežava i borbu protiv koronavirusa.

Prema podacima palestinskih institucija, do sada je u Pojasu Gaze zabilježeno devet slučajeva zaraze koronavirusom.

Slični članci

Back to top button