Novo

Deseteka herc-tajni znak mafije

Čedo Kalić (28), bliski rođak Safeta Kalića, sumnjiči se da je duže vreme prebacivao heroin i marihuanu iz Crne Gore u Srbiju.

Čedo Kalić (28), koji je bliži rod Rožajca Safeta Saja Kalića (50), a koji je označen kao jedan od najvećih narko-dilera na Balkanu, uhapšen je u Beogradu zbog sumnje da je preprodavao heroin i marihuanu.

Kako se sumnja, Kalić i njegov saučesnik Ognjen N. (27) su duže vreme nabavljali su narkotike u Crnoj Gori i prebacivali ih u Srbiju.


Kako navode iz policije prilikom hapšenja kod rođaka balkanskog Eskobara, kako Safeta Kalića zovu pojedini mediji , nađeno je 800 grama heroina, dok je pretresom kuća, koje su Kalić i njegov saradnik koristili, nađen i kilogram marihuane. Sumnja se da su oni na tajnim lokacijama prepakivali drogu i preprodavali je po Beogradu preko svoje razgranate mreže saradnika i kurira.

Posebno zanimljivo je to da su oduzeti heroin i marihuana bili obeleženi zalepljenim kartama sa obe strane paketa. U pitanju je crvena desetka srce .

Inače, stric uhapšenog Čeda Kalića poznat je gotovo svim policijama u regionu, ali i Evropi.

– Policije u regionu su ga ranije označile kao najvećeg narko-dilera na Balkanu, zbog čega je i dobio nadimak balkanski Eskobar. Kalića je pratila i priča da je tokom dvehiljaditih bio ekskluzivni snabdevač drogom zemunskog klana i da je imao dobru saradnju sa ubijenim vođama “zemunaca” – Dušanom Spasojevićem i Miletom Lukovićem. Međutim, ove optužbe nikada nisu dokazane pred sudom. Kalić se posle akcije “Sablja”, kada su ubijeni Spasojević i Luković, sklonio u Peć, upravo zbog poslovnih veza sa zemunskim klanom, a navodno je sarađivao i sa Naserom Keljmendijem, još jednim od bosova narko mafije na Balkanu

Rožajac je izdržao  četvorogodišnju zatvorsku kaznu u Nemačkoj zbog trgovine heroinom, a u Rožaje se vratio prošle godine. Pred sudovima u Crnoj Gori se protiv Safeta, ali i njegovog brata Mersudina i supruge Amine vodio postupak zbog pranja 7,7 miliona evra zarađenih švercom droge, ali su sve troje pravosnažno oslobođeni ovih optužbi. Tokom sudskog procesa, Kaliću je bila oduzeta izuzetno vredna imovina – preduzeća, nekretnine, kao i novac i akcije. Deo imovine im je vraćen, a Kalićevi brat i žena dobili su odštete zbog neosnovanog hapšenja.

Slični članci

Back to top button