Novo

Vučić: Želimo mir za braću iz Jermenije i Azerbejdžana

To su naša dva prijateljska i bratska naroda, želimo im da što pre sve to stane. Ponekad je bezveze kada izgovarate i zvuči kao floskula da mir nema alternativu, ali mir je važniji od svega i verujem da će naša braća i prijatelji i Jermeni i Azeri smoći snage da do toga dođu, kazao je Vučić novinarima

BEOGRAD (AA) – Mi želimo mir i verujem da će naša braća i prijatelji iz Jermenije i iz Azerbejdžana smoći snage da do toga dođu, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, javlja Anadolu Agency (AA).

“Mi želimo mir. To su naša dva prijateljska i bratska naroda, želimo im da što pre sve to stane. Ponekad je bezveze kada izgovarate i zvuči kao floskula da mir nema alternativu, ali mir je važniji od svega i verujem da će naša braća i prijatelji i Jermeni i Azeri smoći snage da do toga dođu”, kazao je Vučić novinarima tokom obilaska galerije “Belgrade”, odnosno novog tržnog centra u okviru projekta Beograd na vodi.

On je, komentarišući eskalaciju krize između Jermenije i Azerbejdžana, naveo da se naslušao “gadosti kako je Srbija kriva, jer se ubijaju srpskim oružjem”.

“Pa, jesu li time Amerikanci, Rusi, Francuzi i Turci i svi ostali krivi za sukob”, izjavio je.

Komentarišući to što bi fudbalski klub Crvena zvezda trebalo da u četvrtak gostuje Araratu u odlučujem meču za plasman u Ligu Evrope, Vučić je rekao i da bi voleo da Zvezda ili bilo koji klub igra u Jerevanu, te da misli da je moguće da se igra tamo, ali da će o tome UEFA odlučiti.

On je govorio i o novoj Vladi Srbije, najavivši da će mandatar biti poznat u narednih nekoliko dana, najkasnije za sedam dana.

Slični članci

Back to top button