Novo

Zukorlić: Imali su priliku da nešto urade. 30 godina nisu otvorili fabriku u Sandžaku

Ako nećete zajedno – sad ćemo da vas pobedimo, poručio predsednik SPP.

NOVI PAZAR – Lider SPP Muamer Zukorlić izjavio je za B92.net kako je bio interes Bošnjaka da imaju zajedničku listu, “jer i Srbi imaju zajedničku listu u Novom Pazaru, Srbi na severu Kosova, Albanci u Preševskoj dolini”.

“To bi bilo koncentrisanje snaga i mi bismo u takvoj koncepciji imali između 10 i 12 poslanika u Narodnoj skupštini. Nažalost, niti Ugljanin niti Ljajić nisu imali kapaciteta za to. Nije teško shvatiti da je Ljajićev interes bio da lagodno bude na listi Aleksandra Vučića i da lično stranački interes stavi ispred nacionalnog bošnjačkog. Neka birači odluče kako će se prema tome ophoditi”, rekao je Zukorlić.

On ističe i da je Ugljanin bio jako negativan i uvredama odbio ponudu, “zato što je njegova koncepcija politike antagonizacija i konfliktnost i njemu ne odgovara politika pomirenja”.

“Ostavili su jedinu mogućnost obnove bošnjaštva u Sandžaku pobedom SPP-a. Ako nećete zajedno – sad ćemo da vas pobedimo”, rekao je Zukorlić.

On je dodao i da isti ljudi 30 godina dominiraju politikom iz Sandžaka, “a mi i dalje imamo najnerazvijeniji prostor, najgoru infrastrukturnu mrežu i najgoru elektro mrežu.”

“Imali su priliku da 30 godina nešto urade. Mi smo jedina regija sa toliko stanovnika u kojoj 30 godina nije otvorena nijedna fabrika. To je jedan politički zločin, posle toga nešto obećavati je besmisleno”, poručio je Zukorlić.

Slični članci

Back to top button