Novo

Macron: Iran se treba vratiti za pregovarački stol

Francuski predsjednik Emmanuel Macron je izjavio da je jučer razgovarao s predsjednikom Irana Hassanom Rouhanijem te dodao da će danas imati sastanak i s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom

NEW YORK (AA) – Francuski predsjednik Emmanuel Macron je izjavio kako očekuje da će biti postignut napredak u vezi s rješavanjem trenutne krize između Sjedinjenih Američkih Država i Irana.

”Nadam se da ćemo u narednim satima uspjeti postići napredak u vezi s ovim pitanjem”, rekao je Macron u obraćanju na 74. Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda u New Yorku.

Podsjetio je da je jučer razgovarao s predsjednikom Irana Hassanom Rouhanijem te dodao da će danas imati sastanak i s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

Istakao je da bi se Iran trebao vratiti za pregovarački stol kako bi razmotrio svoje nuklearne i regionalne aktivnosti, balistički raketni sistem, ali i svoj stav o pitanju sankcija.

U New Yorku je danas uvodnim obraćanjem Antonia Guterresa, generalnog sekretara Ujedinjenih naroda, počela 74. Generalna skupština UN-a.

Slični članci

Back to top button