Novo

U Italiji 283 slučaja zaraze korona virusom, jedna osoba se oporavila

U Italiji je zabilježen najveći porast zaraženih korona virusom u Evropi, a do sada je evidentirano sedam smrtnih slučajeva, većinom na sjeveru zemlje, dok se jedna osoba oporavila i osjeća se dobro

RIM (AA) – Broj potvrđenih slučajeva zaraze korona virusom u Italiji porastao je na 283, saopćilo je u utorak Ministarstvo zdravstva te zemlje.

U Italiji je zabilježen najveći porast zaraženih korona virusom u Evropi, a do sada je evidentirano sedam smrtnih slučajeva, većinom na sjeveru zemlje, dok se jedna osoba oporavila i osjeća se dobro.

Kako navode italijanski mediji, sve osobe koje su preminule od posljedica zaraze korona virusom su starije od 60 godina.

Iz Ministarstva zdravstva su saopćili da je do sada 109 osoba hospitalizirano, 29 je na intenzivnoj njezi, dok se 137 nalazi u kućnoj karantini.

Najteže je pogođena regija Lombardija u kojoj je umrlo šest osoba, a zabilježeno 212 slučajeva zaraze korona virusom koji se u decembru pojavio u kineskom gradu Wuhanu te koji je dosad odnio preko 2.600 života širom svijeta.

Slični članci

Back to top button