Kultura

Tri priče

Ajša Totić rođena je 26. Avgusta 2001. u Novom Pazaru. Živi u Sjenici. Studira književnosti na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru.

Od kuće

„Popari se”, zazvuča u mislima dobro poznato upozorenje, pa se zamišljena devojka, trže iz svojih misli i pomeri sa ringle već davno ključalu vodu. Veoma pažljivo je baratala majčinom džezvom. Sipajući kahvu u fildžane, drhtavim rukama je izvrćala činkanu tvar, kako para ne bi dotakla njenu tananu kožu. Po svršetku posla, tišina zazvuča. „Pazi da je ne oboriš” ponovo izgovori glas iz misli i ista ona činkana džezva, pade na laminat. Pri padu se ulubi i ubrzo ode u dolap, zajedno sa svim ostalim polupanim posuđem.

Žmurke

Od svoje sedme godine sa mamom igram žmurke. Otac je onaj koji nas traži. Igra traje deset godina. Već dosadilo. Ne volim da igram igre bez kraja. Mada, mami za ljubav moram i dalje da se igram. Ne želim da je povredim činjenicom da se ne zabavljam. Kad bolje razmislim, najmanje želim da mama bude ponovo povređena. Zbog oca.

Fleka

Kad sam bila mala, zatražila sam od oca da mi kupi stalak za nakit. On se tada našalio sa mnom rekavši mi „sine, okači to mačku o rep”. Shvativši ga ozbiljno, pokušala sam da svoj nakit okačim na rep našem mačku. Zato sam dobila šamarčinu od mačka Fleke. I danas nosim fleku na obrazu.

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button