Sport

Srđan Samardžić pobjednik maratona u Banjaluci

Drugi je kroz cilj proša Dejan Radanac, a treći Davor Vidović

BANJALUKA (AA) – Srđan Samardžić, član Atletskog kuba “Maraton” iz Brčkog pobijedo je danas na maratonu koji je održan u Banjaluci, a dionicu dugu 42.195 metara istrčao je za 2.44.08 časova.

Drugoplasirani je Dejan Radanac iz Hrvatske, a on i Samardžić od polovine trke trčali su zajedno dok je o pobjedniku odlučilo posljednjih 150 metara. Treći je kroz cilj prošao Davor Vidović, prošlogodišnji pobjednik banjalučkog maratona.

“Bilo je lijepo trčati u Banjaluci, prvi deo trke je stvarno bio ugodan, prijatna temperatura. Na 25. kilometru izašlo je sunce što je jako otežalo uslove trčanja jer je jako bitna temperatura za trčanje pošto se povisi temperatura tijela, gubi se više tečnosti što puno utiče na rezultat”, rekao je Samardžić nakon pobjede.

Istakao je da je jako zadovoljan svojim rezultatom. Za mjesec i po nastupiće na Balkanskom prvenstvu u maratonu u Beogradu, a današnju trku smatra dobrim uvodom za prvenstvo na kojem se nada da će uspjeti da uđe među prva tri.

Iako je banjalučki maraton bio kvalifikacioni za Olimpijske igre u Tokiju, nijedan od takmičara nije uspio da istrči potrebnu normu.

Slični članci

Back to top button