Reportaža

Rumun Popovici i Australka Iffland pobjednici u Mostaru

U Mostaru završeni skokovi sa Starog mosta za svjetsko prvenstvo Red Bull Cliff Divinga

MOSTAR (AA) – Pobjednici Red Bull Cliff Divinga u Mostaru nakon fascinantnih skokova sa Starog mosta u Neretvu danas su Constantin Popovici (Rumunija) i Rhiannan Iffland (Australija).

Akrobatskim skokovima s UNESCO-ovog nadaleko poznatog spomenika s visine od 27 metara među 14 muškaraca šampionsku titulu u Mostaru osvojio je Popovici, a drugo mjesto pripalo je prošlogodišnjem pobjedniku Gary Hunti (Velika Britanija), dok se za treću poziciju izborio Jonathan Paredes (Meksiko).

U borbi za titulu najbolje među 10 najboljih skakačica svijeta titulu šampionke spektakularnim skokom od 21 metra sa Starog mosta osvojila je Iffland, koja je apsolutno opravdala epitet favorita. To je jedno od rijetkih postignuća koje je nedostajalo trostrukoj šampionki i najuspješnijoj takmičarki u historiji prvenstva.

„Veoma sam sretna i uzbuđena“, kazala je Australka spremna na posljednjoj stanici preuzeti službenu titulu najbolje na svijetu.

Drugo mjesto osvojila je Eleanor Townsend Smart iz SAD-a, a treće Kanađanka Lysanne Richard.

Elitni svjetski skakači pod budnim okom međunarodnih sudaca danas su na Starom mostu u Mostaru izvodeći akrobacije zadivili tisuće posjetitelja, ali i grad Mostar kao i Bosnu i Hercegovinu etablirali u sami vrh svjetske javnosti ekstremnim sportom koji ostavlja bez daha.

Ovogodišnje prvenstvo je jedanaesto po redu i najveće do sada, s najbolji svjetski skakači skokovima s UNESCO-ovog spomenika odredili su svoj put do posljednjeg natjecanja za šampionsku titulu svijeta.

Slični članci

Back to top button