Balkan

Sastanak Erdogana i Vučića u Beogradu

Erdogan, Vučić, te predsedavajući i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik sutra će se u Beogradu sastati na trilateralnom samitu Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske

BEOGRAD (AA) – Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan sastao se danas u Palati Srbija u Beogradu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Dvojica predsjednika nakon svečanog dočeka obišla su izložbu “Srbija i Turska u dokumentima Osmanskog arhiva i Arhiva Srbije”, a potom su održali tet-a-tet sastanak, nakon čega će prisustvovati drugoj sjednici Visokog savjeta za saradnju Srbije i Turske.

S Erdoganom su u Beograd doputovali i supruga Emine Erdogan, ministar spoljnih poslova Mevlut Cavusoglu, ministar odbrane Hulusi Akar, ministar poljoprivrede i šumarstva Bekir Pakdemirli, ministar saobraćaja i infrastrukture Mehmet Cahit Turhan, ministar finansija i trezora Berat Albayrak, kao i direktor predsjedničkog ureda za komunikacije Fahrettin Altun.

Nakon izjava, predsjednici Turske i Srbije obratiće se i na otvaranju Srpsko-turskog poslovnom foruma, kome će prisustvovati veliki broj privrednika iz obje zemlje.

Erdogan, Vučić, te predsjedavajući i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik sutra će se u Beogradu sastati na trilateralnom samitu Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske.

Nakon samita, predsjednici Turske, Srbije i članovi Predsjedništva BiH prisustvovaće svečanoj ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju autoputa Beograd – Sarajevo u Sremskoj Rači.

Slični članci

Back to top button